(hrnek o objemu 240 ml)
Připravte si formu na muffinky, vyložte papírovými košíčky a troubu předehřejte na 170 stupňů.
V misce smíchejte mouku, mleté mandle, prášek do pečiva a sůl.
Ve větší míse vyšlehejte společně cukr, olej a vejce, pak přidejte pár kapek mandlového aroma. Ale velmi opatrně, aroma bývá hodně intenzivní, řiďte se pokyny na lahvičce.
Přidejte střídavě moučnou směs a mléko, mouku na třikrát, mléko na dvakrát. Vždy dobře zašlehejte. Těsto rozdělte do připravených košíčků, pozor, je poměrně tekuté.
Dejte péct do vyhřáté trouby na 20 - 25 minut, až jsou zlatavě hnědé a špejle po vpichu do středu dortíku nelepí. Vyndejte, nechte ve formě asi 10 minut zchladnout, pak opatrně přendejte na chladicí mřížku.
Na vanilkový krém: Trochu mléka odlijte do hrnku, rozmíchejte v něm pudingový prášek a rozšlehejte žloutky. Zbytek mléka přiveďte na mírném ohni k varu. Přilijte trochu horkého mléka do hrnečku s pudingem a promíchejte. Pak vlijte zpět do hrnce a za stálého míchaní nechte chvilku povařit. Odstavte, vmíchejte cukr a vanilkový extrakt. Přelijte do mísy a zakryjte folií, kterou položte přímo na horký puding. Nechte vychladnout.
Zchladlý puding vyšlehejte společně se změklým máslem do krémové konzistence. Pozor, máslo musí mít stejnou teplotu jako pudingový základ, jinak se krém srazí. Nicméně pokud by k tomu přeci jen došlo :) stačí krém na pár sekund povozit v mikrovlnce a znovu našlehat.
Krém přendejte do sáčku se zdobící trubičkou a nastříkejte na dortíky. Ozdobte dle vlastní fantazie. Můžete servírovat hned nebo dejte chladit do lednice.