Korpus
Náplň
Malinová směs
Budete potřebovat kulatou dortovou formu (já použila malou – průměr 20 cm). Pokud máte větší, přizpůsobte tomu množství ingrediencí a pak i dobu pečení.
Nejprve si z pečicího papíru vystřihněte kolečko o velikosti dna formy. Stěny formy pomažte trochou rozpuštěného másla a vysypte cukrem. Kolečko z pečicího papíru umístěte do formy.
Formu zvenku zabalte do dvojité vrstvy alobalu tak, aby zakrýval dno i stěny (k tomu budete potřebovat větší formát alobalu).
Sušenky si nadrťte na jemno. Smíchejte s cukrem a rozpuštěným máslem. Natlačte prsty na stěny formy i na dno. Pečte cca 5 minut na 170 °C.
Na náplň smíchejte v robotu s nástavcem na hnětení těsta tvaroh, smetanu/jogurt, mandlový extrakt a cukr. Směs by měla být jen lehce našlehaná, ale hlavně hladká. Pak přidejte mouku a pořádně smíchejte. Po jednom přidávejte vejce a promíchejte. V této fázi nechcete "přešlehat".
Nalijte náplň do upečené sušenkové krusty. Celou formu vložte do většího (mělkého) pekáčku. Do pekáčku nalijte vařící vodu cca do výšky 5–7 cm. Ve výsledku by to mělo vypadat jako kulatá forma v "lázni".
Pečte cca 10 minut na 180 °C a pak dalších 30 minut na 170 °C.
Mezitím dejte do menší nádoby maliny a cukr a povařte. Přes jemné sítko směs protlačte, abyste se zbavili semínek.
Po upečení nechte vychladnout. Pak dejte přes noc do lednice. Zbavte formy. Teď máte 2 možnosti:
1) Dort můžete nakrájet a přelít malinovým sirupem a posypat plátky mandlí již na talířcích.
2) Dort ještě před nakrájením polijte malinovým sirupem a posypte plátky mandlí.