Křupavé závitky plněné jahodovým krémem

Lahodný dezert. Křupavá skořicová krusta a uvnitř sladká krémová náplň s jahodami. Je to velmi netradiční pojetí, které pracuje s klasickými tortilami, jahodami a krémem a na tvarohový dort. Spokojenost zaručena. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 225g žervé (lučina), v pokojové teplotě
  • 60ml zakysané smetany (1/4 hrnku)
  • 1 lžíce cukru a 50g cukru na posypání
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • citronová šťáva z půlky citronu
  • 6 tortil
  • 2 hrnky nakrájených jahod
  • 1 lžíce skořice
  • Olej na smažení

Postup

1

V míse smícháme (ideálně pomocí ručního šlehače) žervé, zakysanou smetanu, 1 lžíci cukru, vanilkový extrakt a citronovou šťávu. Jakmile je vše důkladně smíchané, přimícháme ručně 1 hrnek nakrájených jahod.

2

Tuto směs rovnoměrně rozdělíme na všechny tortily. Směs umístíme do spodní třetiny tortily, přeložíme boční strany směrem ke středu a poté tortilu zatočíme. Nakonec zafixujeme párátkem. Takto opakujeme u každé tortily

3

Připravíme si mísu na obalování: Smícháme 50g cukru se skořicí na samostatném mělkém talíři.  Dále si připravíme talíř s papírovými ubrousky, na které budeme skládat hotové tortily.

Pokud nepoužíváte fritovací hrnec, použijte pánev s vysokým okrajem. Do pánve nalijeme dostatečné množství oleje a rozehřejeme. (Smažíme ideálně na 180C)

Každou tortilu smažíme kolem 3 minut. Pokud je třeba, otáčíme je. Jakmile jsou hotové, pokládáme na papírové ubrousky, abychom se zbavili přebytečného omastku. Necháme je 1 minutu odkapat a zchladnout. Nakonec vyválíme ve směsi cukru a skořice

4

Odstraníme párátka a ihned podáváme spolu se zbytkem nakrájených jahod.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Nepečený dvoubarevný cheesecake s Nutellou a Oreo sušenkami

Čočka beluga s quinoou a hlívou ústřičnou

Losos na šalvěji s dýňovým pyré

Tvarohový koláč s ovocem

Video: Zdravá mátová zmrzlina z karobu a kakaových bobů

Lahodná pečená mrkev s javorovým sirupem

Kokosové nanuky s kiwi, chia semínky a bez rafinovaného cukru

Bylinkové carpaccio

Veganská dýňová polévka

Zmrzlinový cheesecake s krémovým sýrem, jahodami a čokoládovou polevou

Zadělávaná mrkev s brokolicí

Raw citrónovo kokosové řezy