V míse smícháme (ideálně pomocí ručního šlehače) žervé, zakysanou smetanu, 1 lžíci cukru, vanilkový extrakt a citronovou šťávu. Jakmile je vše důkladně smíchané, přimícháme ručně 1 hrnek nakrájených jahod.
Tuto směs rovnoměrně rozdělíme na všechny tortily. Směs umístíme do spodní třetiny tortily, přeložíme boční strany směrem ke středu a poté tortilu zatočíme. Nakonec zafixujeme párátkem. Takto opakujeme u každé tortily
Připravíme si mísu na obalování: Smícháme 50g cukru se skořicí na samostatném mělkém talíři. Dále si připravíme talíř s papírovými ubrousky, na které budeme skládat hotové tortily.
Pokud nepoužíváte fritovací hrnec, použijte pánev s vysokým okrajem. Do pánve nalijeme dostatečné množství oleje a rozehřejeme. (Smažíme ideálně na 180C)
Každou tortilu smažíme kolem 3 minut. Pokud je třeba, otáčíme je. Jakmile jsou hotové, pokládáme na papírové ubrousky, abychom se zbavili přebytečného omastku. Necháme je 1 minutu odkapat a zchladnout. Nakonec vyválíme ve směsi cukru a skořice
Odstraníme párátka a ihned podáváme spolu se zbytkem nakrájených jahod.