Krémová hrášková polévka za 15 minut

Tato superrychlá polévka je jedna z mých nejoblíbenější, připomíná mi zelenou hráškovou polévku do hrnečku, kterou jsem měla tak ráda jako dítě. Tato však není instantní, ale stejně je hotová během chviličky.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kg mraženého zeleného hrášku
  • bazalkové pesto nebo mražená bazalka
  • cibule
  • řepkový olej
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

1

Cibulku nakrájíme na jemno a v hrnci osmažíme do zlatova. Přisypeme mražený hrášek a zalijeme horkou vodou z konvice tak, aby byl hrášek ponořený. Osolíme, opepříme.

2

Vaříme 5–10 minut, poté rozmixujeme tyčovým mixérem a vmícháme bazalkové pesto nebo mraženou bazalku. Případně dochutíme. Pokud by byla polévka moc řídká, můžete zahustit tapiokovou moukou.

3

Podáváme posypané chlebovými krutónky nebo – v mém případě – čočkovou pochoutkou značky Damodara.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Zdravé nepečené ovesné řezy s arašídovým máslem a čokoládou

Domácí borůvkový cheesecake

Domácí medové máslo se skořicí

Letní koktejl s čerstvými malinami

Výborný smetanový želé dezert: Pedrocotta

Malinovo-mandlový cheesecake

Domácí nutella

Pečené cuketové kuličky s česnekem a rajčatovou omáčkou

Lívanečky s chia semínky, pečenými fíky a Amarettem

Maková roláda s citronovým krémem

Bezlepkový limetkový koláč

Řecká musaka