Krémová bramborová polévka s pažitkou a smetanou

Jemná bramborová polévka, která se přímo rozplývá na jazyku. Výhodou receptu je kromě chuti i to, že obsahuje jen několik surovin, takže příprava této dobroty vás nezruinuje. Je zároveň bezlepková a pokud nahradíte smetanu například sójovou, bude vhodná i pro veganské stravování.
  • Čas přípravy: 40 minut
  • Porce: 6

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 6 středních brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
  • ¾ hrnku čerstvé petržele, nakrájené
  • ¼ hrnku čerstvé pažitky, nakrájené
  • ½ hrnku cibule, nahrubo nakrájené
  • 4 hrnky zeleninového vývaru
  • sůl a pepř na ochucení
  • smetanu na ozdobení

Postup

1

Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte brambory a vařte přibližně 20 až 30 minut nebo do změknutí.

2

Mezitím rozehřejte malé množství oleje na pánvi a přidejte cibuli, pažitku a petržel. Restujte cibuli dosklovata.

3

Brambory slijte a přidejte k nim cibuli s bylinkami, vývar a promíchejte.

4

Pomocí ponorného nebo klasického mixéru polévku rozmixujte dohladka, popřípadě přidejte vodu podle toho, jestli chcete více “polévkovou” konzistenci.

5

Osolte a opepřete dle chuti a servírujte se smetanou a čerstvou pažitkou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Třívrstvé citónové řezy se smetanou a vlašskými ořechy

Čokoládové sušenky s mléčnou náplní alla oreo

Tiramisu

Italský salát

Vláčný snídaňový chlebíček s jablky a skořicí

Čokoládové hrudky s ořechy a konopnými semínky

Pečená kuřecí roláda s korpusem z vaječného těsta

Maková náplň

Zeleninový vývar „ze zbytků“

Krémová kuřecí polévka s kuřecím masem a žampiony

Pečené maso s brambory na tymiánu

Bleskové borůvkové minimuffiny