na 20ks
Kokosky:
Zdobení:
Z přísad na kokosky utvořte těsto. Pokud bude lepivé (záleží na tvarohu a velikosti vejce), přisypte trochu kokosu.
Na plech vyložený pečícím papírem tvořte košíčky pomocí vykrajovátka na cukroví. Vždy vmáčkněte trochu těsta, prstem vyhlubte a vykrajovátko odstraňte. Prsty namáčejte ve vodě, aby se vám kokos nelepil na ruce. Stejně tak můžete vlhčit i tvořítko.
Pečte ve vyhřáté troubě na 130°C asi 20min.
Po vychladnutí naneste do každého košíčku trochu džemu a polijte bílou čokoládou.
Nechte mírně ztuhnout a dokud je čokoláda trochu měkká, dozdobte marcipánovými vajíčky, která do ní mírně vmáčknete. Pokud by čokoláda zcela ztvrdla, při vmačknutí ozdob by popraskala.