Kokosové košíčky s bílou čokoládou

Většina z vás bude mít oblíbený recept na kokosky. Bílek nebo celé vejce, různé množství cukru... já sázím na méně cukru a trochu tvarohu. Kokosky jsou pak zaručeně měkké a z těsta se dá pěkně tvarovat. Buďto zvolte klasický tvar kokosek anebo třeba košíčky, které plníte podle fantazie. S blížícími se Velikonocemi jsem z marcipánu vymodelovala vajíčka a těmi pak košíčky zdobila.

Tyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

na 20ks
Kokosky:

  • 150g kokosu
  • 50g cukru krystal
  • 50g tvarohu
  • 1 vejce
  • semínka z poloviny vanilkového lusku

Zdobení:

  • 30g bílé čokolády
  • 2 lžíce rybízového džemu
  • marcipánová vajíčka

Postup

1

Z přísad na kokosky utvořte těsto. Pokud bude lepivé (záleží na tvarohu a velikosti vejce), přisypte trochu kokosu.

2

Na plech vyložený pečícím papírem tvořte košíčky pomocí vykrajovátka na cukroví. Vždy vmáčkněte trochu těsta, prstem vyhlubte a vykrajovátko odstraňte. Prsty namáčejte ve vodě, aby se vám kokos nelepil na ruce. Stejně tak můžete vlhčit i tvořítko.

3

Pečte ve vyhřáté troubě na 130°C asi 20min.

4

Po vychladnutí naneste do každého košíčku trochu džemu a polijte bílou čokoládou.

5

Nechte mírně ztuhnout a dokud je čokoláda trochu měkká, dozdobte marcipánovými vajíčky, která do ní mírně vmáčknete. Pokud by čokoláda zcela ztvrdla, při vmačknutí ozdob by popraskala.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Mrkvová polévka se zázvorem a koriandrem

Beránek co má koule

Bezlepkové boloňské špagety

Dýňová polévka s rajčaty

velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Zdravé ovocné rolky pro děti, z ovoce a medu (video návod)

Jednoduché medové řezy

Kaštanový koláč s krémem

Karbanátky z trouby

Jemně krémové máslové sušenky Red velvet

Tvarohové lievance

Tagliatelle s houbami, smetanou a mletým masem

Video: Překrásné sladké pečivo z listového těsta 4 způsoby