Kančí se šípkovou omáčkou

Karolína

Autor

kanci se sipkovou omackou
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Kančí maso a šípková omáčka? Dokonalý podzimní oběd. Kančí maso je charakteristické svou intenzivní, mírně nasládlou chutí a jemnou strukturou. Je bohatší na chuť než běžné druhy masa, jako je hovězí nebo vepřové maso. Šípková omáčka je tradiční omáčka, která se skvěle hodí k divočině, jako je kančí maso. Sladkokyselá chuť šípků krásně doplňuje výraznou chuť kančího masa. Kančí maso se často konzumuje během podzimních a zimních měsíců, kdy je sezóna lovu. V kombinaci s šípkovou omáčkou, která je připravována z čerstvých šípků, je to ideální jídlo pro chladnější období.

Ingredience

  • 800 g kančího hřbetu bez kosti
  • 100 g slaniny
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • ¼ celeru
  • 1 cibule
  • vepřové sádlo
  • snítka tymiánu
  • snítka majoránky
  • hvězdička badyánu
  • cukr krupice (asi 4 lžíce)
  • 1 rajský protlak
  • 200 g šípkové zavařeniny
  • masový vývar
  • 100 ml červeného vína
  • 200 ml pomerančové šťávy
  • divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list, jalovec)
  • lžička mleté skořice
  • citronová šťáva
  • strouhaný perník podle potřeby
  • mletý pepř
  • sůl

Postup

1

Ze zeleniny (mrkve, celeru, petržele) nakrájíme pár klínků na špikování masa, stejně tak ze špeku oddělíme čtyři klínky. Zbytek zeleniny i špeku nakrájíme na kostičky.

2

Kančí hřbet očistíme, nakrájíme na porce, prošpikujeme kousky kořenové zeleniny, špeku a osolíme.

3

Na sádle orestujeme společně nakrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli, kostičky špeku, vše do zlatohněda, přidáme bylinky a koření (tymián, majoránku, badyán, divoké koření, jalovec), zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, přidáme rajský protlak a šípkovou zavařeninu, opět zarestujeme, zalijeme vývarem, vínem a pomerančovou šťávou, přivedeme k varu, potom vložíme maso, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.

4

Maso vyjmeme a omáčku propasírujeme nebo vybereme koření a omáčku rozmixujeme. Poté omáčku zahustíme nastrouhaným perníkem, dochutíme skořicí.

5

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Šťavnaté kuře ´supreme´ s cuketou

Anglie – kávovo-ořechový dort

Puding matcha s chia semÍnky

Pasta a lá Šprot

Ozdravný džus pro správné zažívání

Vejce plněná žloutkovo-paštikovou náplní se sušenými rajčaty

Video: Sýrovo-brokolicové těstoviny bez umývání nádobí

Čokoládový dort s karamelovou náplní pouze pro mistry! + Videorecept

Zemiakové noky so šampiónovou omáčkou

Video: Domací tortilly plněné krémovým sýrem s olivami, paprikou a čedarem

Ořechové suchárky

Rumové wafle s vanilkou