Předehřejte troubu na 200 °C.
Těsto vyválejte na kruh o dva cm větší než je průměr vaší formy (ideální je okolo 23 cm).
Dva centimetry od okraje vyznačte nožem lehce hranici a vložte těsto do formy tak, aby okraje kopírovaly okraje formy. Rozprostřete 4 lžíce karamelového salka na dno.
Rozpusťte trochu másla na pánvi, přisypte skořici a přidejte nakrájené banány a restujte 2 minuty. Poté je obraťte a ještě minutku restujte. Poté je vyndejte a naaranžujte je na střed koláče. Posypejte třtinovým cukrem. Okraje a povrch koláče potřete rozšlehaným vejce.
Pečte přibližně 30 až 40 minut nebo dozlatova. Smetanu lehce vyšlehejte dojemna, poté přidejte zbytek karamelu a vyšlehejte do tuha. Servírujte s upečeným koláčem.