Jedlé kaštany pečené v troubě – jednoduchý návod

Vždy jsem chtěla vyzkoušet, jak chutnají jedlé kaštany. Nebyla jsem si ale jistá přípravou, zde je spíše uvařit, opéct na pánvi? S tímto receptem je jednoduše upečete v troubě se záparou a za půl hodiny máte hotovo :).
  • Doba přípravy: 30 minut + čas na namáčení
  • Porce: 8

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kg jedlých kaštanů
  • 1 l vody
  • 100 ml vody

Postup

1

Kaštany dobře umyjte, vložte do mísy a zalijte litrem čisté vody. Takto nechte stát přibližně hodinu.

2

Každý kaštan nařízněte z vrchu tak, aby řez připomínal kříž.

3

Do formy vložte kaštany a přidejte hrnec (horkuvzdorný) se 100 ml vody. Troubu předehřejte na 250 °C a formu s kaštany a hrncem s vodou vložte dovnitř. Po 15 minutách pečení vodu z misky nalijte do pekáče ke kaštanům. Pečte dalších 15 minut.

4

Při vyndávání pekáče z trouby buďte opatrní. Kaštany oloupejte a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zeleninové placky s kuřecím masem

Caesar salát s kuřecím masem

Hovězí carpaccio s rukolou, parmazánem a plody kapary

Chow mein

letni salat s avokadem, jahodami a kozim syrem

Letní salát s jahodami, avokádem a kozím sýrem

3 snadné recepty jak uchovat rajčata ze zahrady

Špagety se sušenými rajčaty

Smetanové penne

Rostlinné placičky s quinoou plné bílkovin

Polévka z cukrové kukuřice s koriandrovými krutony

Rychlý fazolový burger

Video: Originální japonský burger z rýžového bochánku a smaženého kuřecího masa