Jahodový dort s krémem z philadelphie
Vrstvený růžový dort s kousky jahod a krémem ze smetanového sýra Philadelphie (cream cheese frosting), zdobený plátky jahod.
1001 Voyages Gourmands
Autor
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Dort
- 1 hrnek másla pokojové teploty
- 1 a 1/2 hrnku bílého cukru
- 2 vejce
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 hrnek mléka
- 2 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 5 lžic kukuřičného škrobu
- 2 ml (necelá 1/2 lžičky) červeného barviva
- 2/3 hrnku nasekaných jahod + 1 lžíce mouky
Frosting
- 1/2 hrnku másla pokojové teploty
- 450 g sýra typu Philadelphia
- 1 lžička vanilkového aroma
- 2 hrnky moučkového cukru
Ozdoba
- 1 a 1/2 až 2 hrnky plátků jahod
Poznámka
Při přípravě těsta je důležité opravdu použít tři různé mísy, abychom těsto nepřešlehali a nestalo se tak příliš těžkým a hutným.