Jahodový dort s krémem z philadelphie

Vrstvený růžový dort s kousky jahod a krémem ze smetanového sýra Philadelphie (cream cheese frosting), zdobený plátky jahod.

1001 Voyages Gourmands

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Dort
  • 1 hrnek másla pokojové teploty
  • 1 a 1/2 hrnku bílého cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 hrnek mléka
  • 2 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 5 lžic kukuřičného škrobu
  • 2 ml (necelá 1/2 lžičky) červeného barviva
  • 2/3 hrnku nasekaných jahod + 1 lžíce mouky
Frosting
  • 1/2 hrnku másla pokojové teploty
  • 450 g sýra typu Philadelphia
  • 1 lžička vanilkového aroma
  • 2 hrnky moučkového cukru
Ozdoba
  • 1 a 1/2 až 2 hrnky plátků jahod

Postup

1
Troubu předehřejeme na 180°C. Připravíme si dortovou formu, kterou vymažeme máslem a vysypeme moukou.
2
Změklé máslo šleháme ručním mixérem do krému a poté pomalu zašleháme cukr, až je směs krásně krémová a nadýchaná.
3
V jiné míse vyšleháme zvlášť vejce, přidáme směs másla a cukru a nakonec do směsi zašleháme též citronovou šťávu a mléko.
4
V další míse prosejeme mouku s jedlou sodou, kukuřičným škrobem a solí.
5
Přidáme suché ingredience do vlhkých, zakápneme barvivem a šleháme na nízký stupeň pouze tak, aby se vše dobře spojilo.
6
Nasekané jahody obalíme ve lžíci mouky a opatrně je zakomponujeme vařečkou do těsta, které pak nalijeme do dortové formy. Pečeme cca 45 minut – 1 hodinu, než vyjde špejle suchá. Po vytažení z trouby necháme korpus vychladnout asi hodinu, poté ho dáme na hodinu do ledničky.
7
Mezitím si připravíme krém z Philadelphie: Máslo utřeme elektrickým mixérem. Philadelphii taktéž utřeme elektrickým mixérem. Poté přidáme Philadelphii k máslu, přidáme vanilkové aroma a šleháme vše na nízký stupeň, cukr přidáváme vždy po půl hrnku.
8
Vychladlý korpus rozkrojíme na 2-3 pláty (v závislosti na výšce korpusu) a každou vrstvu namažeme krémem a slepíme dohromady. Celý dort pak pomažeme krémem i z venku. Dáme ještě tak na hoďku do lednice a krátce před podáváním ho ozdobíme plátky jahod.

Poznámka

Při přípravě těsta je důležité opravdu použít tři různé mísy, abychom těsto nepřešlehali a nestalo se tak příliš těžkým a hutným.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

„Monte Christo“ – máslový sendvič s goudou a šunkou

Estonský kringel

Rychlé dýňové dortíky s vanilkovým krémem

Boršč – luxusní polévka z červené řepy

Snadná zapečená zelenina se smetanou

Košíčky s čokoládovou pěnou a třešňovou marmeládou

Penne s houbami a pancettou

Nejčokoládovější dort na světě, jen ze 3 ingrediencí

Okurkovo-kukuřičný salát s bylinkami

Smoothie z melounu, kiwi a chia

Recept na nejjednodušší čokoládový dort

Poctivý domácí chléb z kvasu, se slunečnicovými a chia semínky