Jablečný koláč se zakysanou smetanou a skořicovou drobenkou

Recept jako stvořený k podzimu. Využijte jablíčka a upečte krásný jablečný koláč, který má navíc zakysanou smetanu a bohatou vrstvu křupavé drobenky. S tímto receptem je úspěch zaručen.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 koláčovou krustu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • ¼ lžičky soli
  • ¾ hrnku cukru
  • ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 vejce
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 hrnky oloupaných a nakrájených jablek na kousky
  • ⅔ hrnku hladké mouky
  • ⅔ hrnku cukru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 4 lžíce změklého másla

Postup

1
Předehřejte troubu na 200 °C. Vyrobte koláčový korpus dle receptu. Po uložení těsta do formy dejte na dno pečící papír a zasypte jej rýží. Stačí jen tolik, aby papír dobře držel ve formě.
2
Pečte 10 minut, poté vyndejte z trouby. Odstraňte papír s rýží. Troubu nevypínejte.
3
V míse smíchejte dvě lžíce mouky, sůl, 3/4 hrnku cukru a muškátový oříšek. V druhé misce smíchejte vejce, zakysanou smetanu a vanilku. Nalijte mokré ingredience do suchých a dobře promíchejte. Nakonec přidejte jablka a přelijte směs do formy s korpusem. Pečte 15 minut.
4
Snižte teplotu na 180 °C a pečte koláč dalších 30 minut.
5
Mezitím smíchejte 2/3 hrnku cukru, 2/3 hrnku mouky a 2 lžičky skořice. Přilijte 4 lžíce másla a promíchejte do drobenky. Koláč posypejte drobenkou, zvyšte teplotu na 200 °C a pečte ještě 10 minut.
6
Vyndejte z trouby a nechte vychladnout na roštu.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Slunečnicový koláč s mrkví a tvarohem

Hovězí steak

Krémová mrkvová polévka s koriandrem a trochou chilli

Losos na másle se zeleninovým salátkem

3 snadné recepty jak uchovat rajčata ze zahrady

Plněné velikonoční mrkvové rolky

Krevetové kari

Tvarohová žemlovka s banány

Zázvorový základ na domácí limonády i do čaje

Banánovo-malinové smoothie s kokosovým mlékem

Jemné vanilkovo-kakaové copánky

Božské čokoládové smoothie plné zdraví