Domácí jablečné čatní s rozinkami a zázvorem

Domácí čátní se hodí k masu, k sýrům, ale i jen tak k chlebu s máslem. Přidejte jej také třeba i do sladkých salátů nebo do ranního müsli. 🙂
  • Doba přípravy: 1 h 30 minut

Vendula

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1300 g jablek
  • 2 pomeranče
  • 150 g třtinového cukru
  • 130 g rozinek
  • 120 ml pomerančové šťávy
  • 2 lžíce pálenky (slivovice, hruškovice…)
  • 1/2 lžičky mletého muškátového květu
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky kari
  • 150 ml octa
  • 100 ml vody

 

Postup

1

Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na kousky. Pomeranče též oloupejte, zbavte bílé slupky a nakrájejte.

2

Vložte do hrnce, přidejte rozinky, zalijte octem a nechte přibližně 15 minut probublávat na mírném ohni.

3

Poté přidejte cukr, pomerančovou šťávu a vodu. Za stálého míchání vařte přibližně 40 minut nebo dokud směs nezhoustne.

4

Ke konci přilijte pálenku, koření a nechte přibližně 15 minut provařit, aby se všechny chutě propojily.

5

Hotové čatní plňte do sklenic, dobře uzavřete a otočte dnem vzhůru. Takto nechte, dokud vše nevychladne.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čočková sekaná se žampiony a tempehem

Smažené lilky

Ledová káva s kokosovou šlehačkou

Řepná pomazánka

Mexický losos s květákovou rýží, avokádem a rajčaty

Omeleta s patizonem a rajčátky

Polentová pizza alla caprese

Kuskus s tofu a zeleninou

Ostružinovo-švestkový koláč galetka (galette)

Video: Dokonalý pečený květák bohatě provoněný kořením

Kachní prso s omáčkou z granát. jablek a cizrnovou kaší

Kuřecí prsa s krémovou česnekovou omáčkou, špenátem a sušenými rajčaty