Honzovy buchty

Přijeli na návštěvu tcháni a manžel mě poprosil o české menu. A co si dáme po obědě ke kávě? Když česky, tak česky a upekla jsem Honzovky plněné domácí marmeládou, takové tiramisu mají všude a už je to nuda – návrat ke klasice je to pravé. Kynuté těsto jsem tedy tajně udělala veganské a jako vždy, rozdíl byste nepoznali. Já už jsem buchtu měla na snídani k meltě, jako v dětství.

Blani Szarzec

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml sójového mléka
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 dcl oleje
  • trošku soli
  • kostka droždí 42 g
  • náplň: domácí marmeláda

Postup

1
Do mísy si odměříme všechny suché ingredience, mléko trochu ohřejeme, vlijeme do mouky a přidáme rozdrobené droždí, trošku promícháme a chvíli čekáme. Poté do těsta zapracujeme olej, lehce pomoučíme z vrchu, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Po vykynutí těsto promísíme.
2
Připravíme si plech, raději vysoký, který vytřeme olejem. Z těsta tvarujeme kuličky asi do dlaně, z kuliček placičku, do které dáme asi 1 lžičku marmelády, svineme do kuličky a uzlíkem položíme kuličku dolů na plech, takto pokračujeme se zbytkem těsta, dokud nemáme plný pekáček. Kuličky dáváme blízko sebe, lehce je na sebe namáčkněte.
3
Před pečením buchtu potřeme trochu oleje. Pečeme asi na 175 °C okolo 20 minu do zezlátnutí povrchu buchty. Po vytažení z pece potřeme vodou a přikryjeme utěrkou. Podáváme pocukrované moučkovým cukrem.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pečený losos zalitý křenovou omáčkou

Makový chlebíček s vůní citrónu

Prosciutto e melone

Video: Zapečený Hasselback steak plněný houbovou směsí a parmezánem

Květákové housky

Dýnové lívance

Podzimní zapečená zelenina

Tvarohovo – povidlový koláč

Adžikové ragú s vepřovým masem a zeleninou

Extrémně rychlé lívance

Nepečený a rychlý jogurtový koláč bez přidané mouky

Medovo-česnekové kuře s dijonskou hořčicí do 30 minut