Halušky se nejčastěji podávají s uzeným a zelím, anebo s brynzou. Já mám nejradši obě tyto varianty dohromady, místo uzeného podávám se zdravým tempehem a brynzu si udělám veganskou. Výsledek je prostě skvělý!
Eva Hemmerová
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Halušky
750g brambor
250g špaldové mouky
lžička soli
Brynza
2 balení sójakrému Lünter
sójová zakysaná smetana Sojade
1 rozdrobené bílé tofu
lžíce umeocta
2 lžíce lahůdkového droždí
sůl dle chuti
Další
2 cibule
balení uzeného tempehu
kysané bílé zelí
lžička uzené papriky
trocha oleje
Postup
1
Nejprve si připravíme halušky - brambory oloupeme a nastrouháme na jemno, přebytečnou vodu, kterou brambory pustí, slejeme. Přidáme špaldovou mouku a sůl, uhněteme těsto, které přes síto na halušky házíme do vroucí osolené vody. Halušky vaříme 3-5 minut (po vyplavání vařím asi minutku). Dobré je potom hotové halušky propláchnout studenou vodou.
2
Na oleji osmažíme 1 nakrájenou cibuli, přidáme tempeh nakrájený na kostičky, zasypeme uzenou paprikou, po chvíli přidáme zelí (bez vody) a chvíli prohřejeme.
3
Brynza: v misce smícháme všechny ingredience.
4
Druhou cibuli osmažíme zvlášť na pánvi do hodně tmava až černa - na posypání.
5
Každý má rád halušky jinak, někdo si je dá radši s tempehem a zelím, někdo s brynzou, mě nejvíce chutnají, když se všechno smíchá dohromady.