Nejprve si ochutíme maso. Zlehka ho z obou stran potřeme pár kapkami olivového oleje a dobře osolíme i opepříme. Mezitím si dokonale rozpálíme gril. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a česnek na drobné kostičky.
Na pánev dáme lžíci olivového oleje a kousek másla, necháme rozpustit a na tuku opečeme dozlatova cibuli. Jakmile dáme cibuli na pánev , musíme dát i maso na gril. Opékáme dozlatova.
Když cibule zezlátne přihodíme bylinky a další tři minuty opékáme, přidáme česnek, opepříme, osolíme a přilijeme dvě lžíce octa a necháme tekutinu téměř vypařit. Potom ochutnáme a popřípadě ještě doladíme octem, solí nebo pepřem. Výsledný efekt má být sladko-kyselý. Kotlety podáváme na zkaramelizované cibulce s pečivem.