Gratinované kedlubny

Tepelně upravené kedlubny jsem nikdy moc v oblibě neměla, až do doby než jsem udělala tyto gratinované (zapečené). Tento recept se rázem u nás stal stálicí.

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 – 5 kedluben
  • 100 g šunky 
  • 100 g tvrdého sýra – plátky nebo na nastrouhání
  • hrst bylinek
  • 100 ml smetany
  • 1 vajíčko 
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup

1
Kedlubny oloupejte a krátce povařte v osolené vodě, by trochu změkly. Poté je nakrájejte na širší plátky.
2
Zapékací misku si vymažte máslem, poklaďte plátky kedluben, na to plátky šunky a zase plátky kedluben a plátky šunky. Nakonec dejte vrstvu kedluben a na ně sýr. Ideálně se hodí gouda, ementál, ale i parmazán (tím nešetřete, ať je pořádná sýrová krusta, hodně se ve výsledku speče).
3
Vajíčko rozšlehejte se smetanou a přidejte bylinky, špetku soli a pepř a zalijte tím kedlubny. Dejte péct na 200°C na půl hodinky, než sýr zezlátne.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Tvaroho-makový koláč bez mouky

Těstovinový salát s domácím balkánským sýrem

Dýňové kobližky s javorovým sirupem

Extra vláčný čokoládový moučník s vanilkovou zmrzlinou

Sladké vafle bez mouky

Dort z karamelizovaných banánů

Koprová omáčka s křehkým hovězím

Křupavé košíčky se sladkou vaječnou náplní

Dokonalé italské sladké bochánky Castagnole

Nejrychlejší a nejlahodnější karamelový krém

Kuřecí prsa s houbami a dijonskou omáčkou

Alsaský cibulový koláč