Tepelně upravené kedlubny jsem nikdy moc v oblibě neměla, až do doby než jsem udělala tyto gratinované (zapečené). Tento recept se rázem u nás stal stálicí.
reBarbora's kitchen
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
4 – 5 kedluben
100 g šunky
100 g tvrdého sýra – plátky nebo na nastrouhání
hrst bylinek
100 ml smetany
1 vajíčko
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup
1
Kedlubny oloupejte a krátce povařte v osolené vodě, by trochu změkly. Poté je nakrájejte na širší plátky.
2
Zapékací misku si vymažte máslem, poklaďte plátky kedluben, na to plátky šunky a zase plátky kedluben a plátky šunky. Nakonec dejte vrstvu kedluben a na ně sýr. Ideálně se hodí gouda, ementál, ale i parmazán (tím nešetřete, ať je pořádná sýrová krusta, hodně se ve výsledku speče).
3
Vajíčko rozšlehejte se smetanou a přidejte bylinky, špetku soli a pepř a zalijte tím kedlubny. Dejte péct na 200°C na půl hodinky, než sýr zezlátne.