Dýňový koláč
Dýňová polévka je klasika, ale teprve když dýni upečete, ať už naslano nebo nasladko, poznáte ráj na zemi. Já tady mám dnes veganskou variantu dýňového koláče, po kterém se prostě utlučete. Stačí jeden kousek a řeknete si, že je na tom světě vlastně docela krásně. Opravdu, tohle umí jen hokkaido.
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Na korpus na formu 25 cm:
- 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
- cca 100 ml rostlinného mléka
- 2 lžíce oleje
- 50g cukru krystal
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- špetka soli
Na náplň:
- 1/2 větší dýně hokkaido
- 2 zralé banány
- 1 bílé tofu
- 150g cukru krystal
- 3 lžičky skořice