Domácí pohankové nudle bez válení

Potřebujete rychle připravit bezlepkové těstoviny? Nebo třeba pláty na lasagne? Zkuste rychlé těstoviny z pohanky. Nemusíte nic vyvalovat, sušit, vařit...stačí jen umíchat těstíčko a vylít na plech. Jediné, co je na tomto receptu časově náročnější, je namočení pohanky. Ale stačí s tím dopředu počítat a třeba den předem si jí namočit. No, v nouzi stačí tak 3 hodiny.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 150 g předem namočené světlé pohanky
  • 4 lžíce oleje
  • 10 lžic vody
  • půl lžičky soli

Postup

1

Namočenou pohanku scedíme, propláchneme a dáme do mixéru. Přidáme olej, vodu a sůl a rozmixujeme na řídké těstíčko.

2

Pečící plech vyložíme pečícím papírem, těstíčko na něj vylejeme a dáme do předem vyhřáté trouby na 10 minut péct.

3

Po 10 minutách placku vyndáme, necháme vychladnout a nakrájíme na nudle. Dlouhé široké nudle krájíme tak, že placku srolujeme a odkrajujeme co nejužší "šneky". Pokud potřebujeme těstoviny například na lasagne, nakrájíme pásy podle potřeby.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zapékaná zelenina Tian na olivovém oleji a parmazánu

Vepřové na rajčatech s cuketou a bazalkou

Domácí KFC kuře

Křupavá bramborová hnízda z muffinového plechu

Cuketová čalamáda

Bramboračka s houbami

Cuketovo – dýňové jáhloto

Bruschette se špagetovou dýní

Pečená brambora

Pečené bramborové mini frittaty se zelenými fazolkami

Špagety alla matriciana s rajčaty a vepřovou šunkou

Video: Tradiční japonské vepřové knedlíčky vařené v páře