Domácí nutella

Já osobně nutellu nejím vůbec, ale manžel je na ní tak trochu závislý. Když se ale teď pustil do zdravého stravování, snažila jsem se vymyslet variantu, aby se nutelly nemusel úplně vzdát. Vyzkoušela jsem tuto variantu a sklidila pochvalu.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 175 g lískových oříšků
  • 3 lžičky kokosového oleje
  • 80 g vypeckovaných datlí
  • 40 g kakaa
  • 2 lžíce datlového sirupu (javorového)
  • několik kapek vanilkového extraktu
  • 1 lžíceGrand Marnier
  • 50-70 ml vody

Postup

1

Lískové oříšky dáme na plech a 15-20 minut je na 160 stupňů opečeme v troubě.

2

Oříšky necháme vychladnout a pokud jsou se slupkou, slupku odstraníme.

3

Do výkonného mixéru dáme lískové oříšky a rozmixujeme na pastu. Poté přidáme kokosový olej, datle, kakao, datlový sirup (můžeme ho nahradit javorovým), vanilkový extrakt, Grand Marnier a vodu.

4

Vše umixujeme do hladka. Pokud je směs hodně hustá, přidáme ještě trochu vody. Jestli se nám zdá, že není nutella dostatečně sladká, můžeme ji ještě dosladit datlovým sirupem.

5

Uchováváme ji v lednici ve skleněných uzavřených nádobách.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zeleninové muffiny bez mouky

Soba nudle s asijskou omáčkou a kešu ořechy

Svatomartinská husa, bramborový knedlík a jablkové zelí

Osvěžující citronové cheesecake řezy s vanilkou

Čočkový vegan portobello burger

Nepečený jahodový dort s meduňkou (bez cukru)

Mrkvová polévka se zázvorem a koriandrem

Míša řezy

3x domácí granola

Dort s ovocem a dvěma druhy krémů pro celou rodinu

Lahodný čokoládový dort z jedné misky

Pelmeně se zeleninovou nádivkou