1/2 hrnku vlažné vody
2 lžičky sušeného droždí
1 lžička krupicového cukru
2 a 1/2 hrnku hladké mouky
1/2 lžičky soli
1/4 hrnku oleje
1/3 hrnku řeckého jogurtu
1 velké vejce
V malé misce smíchejte droždí, cukr a vodu. Nechte stát, dokud se na povrchu nevytvoří pěna. Poté vmíchejte olej, jogurt a vejce.
Ve větší míse promíchejte mouku se solí, přidejte mokré ingredience a promíchejte do hladkého těsta.
Na pomoučeném povrchu těsto hněťte přibližně 3 minuty, nebo dokud nebude pružné a nelepivé.
Vraťte do mísy, přikryjte čistou utěrkou a nechte přibližně 45 minut kynout.
Poté z těsta lehce vymačkejte vzduch a rozdělte jej na 8 dílů. Každý díl vytvarujte do malého bochánku.
Rozehřejte tlustostěnnou pánev a lehce ji vymažte olejem. Poté každý bochánek vyválejte na placku přibližně 6 mm tlustou a opékejte na pánvi z obou stran dozlatova.
Víte, že? Jako Naan se označuje plochý kvasnicový chléb původem z Persie. Peče se nejčastěji z hladké pšeničné mouky a je typický pro asijskou kuchyni. V Indii je nejoblíbenější ve variantě s přepuštěným máslem ghí.