Dýňové pyré:
Sirup:
Nejprve si připravte dýňové pyré, které budete do sirupu potřebovat. Předehřejte si troubu na 180 °C. Vyložte si misku nebo plech pečícím papírem. Rozkrojte Hokaido na půl. Vydlabejte všechna semínka a dejte péct do trouby řezem nahoru, dokud dužnina uvnitř nezměkne. Záleží vždy na velikosti dýně.
Až bude dýně dostatečně propečená, vyndejte ji z trouby a nechte vychladnout. Potom vydlabejte lžíci měkkou dužninu a rozmačkejte vidličkou nebo rozmixujte dohladka mixérem.
V hrnci zahřívejte vodu, vsypte hnědý cukr a postupně míchejte, až se začne rozpouštět. Vařte 5 minut, potom přidejte svitky skořice, nové koření, zázvor i hřebíček. Směs zamíchejte, zmírněte plamen a nakonec přidejte dýňové pyré. Vařte cca ještě 5 minut, směs by měla zhoustnou do konzistence sirupu. Hrnec odstavte, nechte zchladnout a potom sirup propasírujte přes jemné sítko.
Hotový sirup plňte do uzavíratelných lahví a uchovávejte v lednici. Vydrží vám i několik týdnů. Množství v receptu vystačí na 1l sirupu. Přidejte pár lžiček do svého latté a máte skvělou podzimní příchuť.