Vláčný čokoládový dort s mátovým krémem a kousky čokolády

Dort, který všem vyrazí dech. 🙂 Kombinace hutného čokoládového těsta a máty je překvapující, ovšem nepředstavitelně lahodná. Vyzkoušejte ji, nebudete litovat.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 1 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • 2 1/4 hrnku třtinového cukru
  • 3/4 hrnku holandského kakaa
  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • 1 lžíce insantní kávy
  • 6 velkých vajec
  • 4 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 1/2 lžičky soli

Krém

  • 450 g změklého másla
  • 3 hrnky moučkového cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička mátového extraktu
  • 2 lžíce 12% smetany
  • 1 hrnek čokoládových kousků
  • několik kapek zeleného potravinářského barviva (volitelné)

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Tři formy o průměru 20 cm vymažte olejem a vyložte pečícím papírem.

Ve velké míse smíchejte rozpuštěné máslo s třtinovým cukrem. Přidejte kakao, mouku, kávu, promíchejte a přidejte vejce, vanilku a sůl. Promíchejte dohladka.

2

Rozdělte těsto rovnoměrně do forem a pečte přibližně 20 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevýjde čistá. Nechte úplně vychladnout a poté uvolněte z forem.

3

Na krém rozšlehejte máslo do běla a postupně přidejte moučkový cukr, sůl, vanilku a mátu, smetanu a barvivo. Vše promíchejte dohladka a krém dobře vyšlehejte. Opatrně vmíchejte čokoládové kousky. Na první korpus namažte třetinu krému, přiklopte druhým, namažte jej krémem a přiklopte posledním, kam namažte zbytek krému. Posypte trochou čokoládových kousků, jestli chcete.

4

Zakryjte a nechte v pokojové teplotě, než budete podávat. Zbytek skladujte v lednici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí kokosové máslo

Pečené maso s brambory na tymiánu

Salát s prosciutto a sýrem babybel

Veganské vindaloo

Extra čokoládové veganské muffiny

Krabí salát s avokádem – jednoduchý recept

Květák s tymiánem pečený v troubě

Video: Cuketové špagety Alfredo, aneb krémová smetanovo-parmezánová omáčka s kuřecími kousky

Italské steakové rolky se špenátem

Chalupářský hruškový koláč

Čokoládové mini cheesecaky s kokosovo – pekanovou polevou

Falafelky