Dekadentní a nepečené čokoládové lasagne

Neuvěřitelně plná chuť čokolády a spousta krému! Vyzkoušejte tento velmi originální recept na sladké čokoládové lasagne. Jsou bez pečení a zvládne je i začátečník.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 36 čokoládových sušenek
  • 6 lžic rozpuštěného másla
  • 225 g změklého smetanového sýra (např. žervé)
  • 1/4 hrnku cukru
  • 2 lžíce mléka
  • 340 g ušlehané šlehačky
  • 50 – 100 g uvařeného čokoládového pudinku
  • 3 a 1/4 hrnku studeného mléka
  • 1 a 1/2 hrnku nastrouhané čokolády

Postup

1

Rozmixujte sušenky na drobky. Nachystejte si zapékací mísu nebo plech o rozměrech asi 23 x 33 cm a vymažte ji máslem. Na dno stlačte sušenkovou drť.

2

Mísu dejte na chvíli do lednice.

3

Mezitím v mixeru promíchejte smetanový sýr, aby byl nadýchaný. Přidejte 2 lžíce mléka a cukr.

4

Vmíchejte 1 a 1/4 hrnku ušlehané šlehačky. Směs dozetřete na sušenkový korpus.

5

Podle návodu uvařte pudink. Nechte vychladnout a rozetřete ho na smetanovou směs.

6

Dejte zchladit do lednice na 5 minut.

7

Jako poslední vrstvu rozetřete zbytek šlehačky a posypejte ji strouhanou čokoládou nebo čokoládovou čočkou.

8

Dejte na několik hodin nebo přes noc ztuhnout do ledničky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Ostružinová bublanina

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a dušenou zeleninou

Mangovo-špenátové smoothie s chia a goji

Boeuf bourguignon – hovězí po burgundsku

Nepečený koláč s arašídovou náplní a čokoládou

Nepečený čokoládový dort s vlašskými ořechy a borůvkami

Škvarková pomazánka se smaženou cibulkou

Bezlepkový limetkový koláč

Video: Bramborové válečky plněné čedarem, slaninou a jarní cibulkou

Slaný koláč zapékaný s kuřecím masem, slaninou a sýrem

Bazalkový hummus

Recept na domácí Irish Cream