Chilli con carne s čokoládou

Pikantní chuť chilli papriček, která se snoubí s čokoládou, masem, fazolemi a rajčatovou omáčkou. Ačkoli se zdá, že chilli con carne pochází z Mexika, není tomu tak. Je typickým jídlem kuchyně tex-mex, tedy kuchyně Spojených státu v oblasti Texasu, která díky hranici s Mexikem přejala spoustu jeho ingrediencí a výrazných chutí.

Ochutnejte svět

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 500 g mletého masa
  • 200 g fazolí (1 plechovka, může být s rajčatovou šťávou)
  • 200 g pasírovaných rajčat
  • 30 g hořké čokolády
  • 1 chipotle chilli paprička
  • 1 snítka koriandru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sladké uzené papriky
  • 1 lžička kajenského pepře
  • šťáva z půl limetky
  • sůl

Postup

1

Nejprve si připravte všechny ingredience - nakrájejte si nadrobno cibuli, chilli papričky a česnek.

2

Na větší pánvi nebo v hrnci rozehřejte trochu oleje a poté nechte zesklovatět cibuli. Poté přidejte chilli papričku a česnek. Nechte rozvonět.

3

Přidejte mleté maso, zamíchejte a za občasného míchání jej nechte propéct.

4

Jakmile je maso propečené, přidejte fazole, rajčatovou šťávu a poté veškeré koření (kmín, paprika, kajenský pepř a sůl podle chuti).

5

Vše dobře promíchejte. Jakmile začne bublat, přidejte čokoládu a nechte ji roztopit. Znovu promíchejte a nechte probublávat cca 20 minut.

6

Ke konci vaření pridejte nasekaný koriandr a limetkovou šťávu.

7

Chilli con carne můžete servírovat posypané nastrouhaným čedarem, nasekaným koriandrem, kousky chilli papriček nebo zakápnuté zakysanou smetanou. Skvělou chuť má ale chilli con carne i samotné.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Skořicoví šneci

Citronová zmrzlina z lemon curd

Vepřové špalíky se schwarzwaldskou šunkou a tymiánem

Jemná mrkvová bábovka se smetanovým překvapením

Červené kedlubnové zelí

Božský čokoládový dort z červené řepy

Video: 4 způsoby, jak ozdobně nakrájet ovoce

Ledový ředkvičkový salát

Zdravý tvarohový koláč s banánem

Domácí borůvkový cheesecake

Vepřová panenka se švestkami

Škvarková pomazánka se smaženou cibulkou