Jednoduchý chalupářský hruškový koláč

Recept jsem nazvala chalupářský, protože jsem koláč pekla na chalupě. Je opravdu jednoduchý a zvládne ho i začátečník.

Dvě v troubě N&M

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 5 hrušek
  • 100 g másla
  • 100 g třtinového cukru
  • 100 g medu (nebo melasy)
  • 125 ml mléka
  • 140 g hladké mouky (může být i žitná)
  • 1 lžička mletého zázvoru (nebo čerstvého nastrouhaného zázvoru)
  • 1 lžička mletého skořice (nebo kardamonu)
  • 1 lžička sody na pečení
  • 1 vejce

Postup

1

Předehřejte troubu na 150°C, horkovzdušnou na 130°C. Plech, velký 20×20 cm si vymažte a vyložte pečícím papírem.

2

Hrušky oškrábejte, rozpulte a odstraňte jádřince. Na dno připraveného plechu, rozložte hrušky řezem dolu.

3

Do středního hrnce dejte máslo, med, třtinový cukr a za stálého míchání zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Odstavte, přidejte mléko a nechte trochu zchladnout.

4

Do střední nebo menší mísy, prosejte mouku spolu s kořením a sodou na pečení. Tuto moučnou směs přidejte k máslové a promíchejte. Na závěr ještě přidejte vejce a těsto je hotové. Přelijte jím připravené rozložené hrušky a dejte péct přibližně na hodinu. Otestujte špejlí. Přestože těsto má být ve výsledku lepkavé, špejle musí vyjít ven čistá. Nechte důkladně vychladnout a poté servírujte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Houbový guláš

Křehký ořechový koláč

Zelené kuřecí kari

Domácí müsli tyčinky s chia semínky, bez éček a zbytečného cukru

Nepečený kokosový „cheesecake“

Krémové rizoto s dýní hokkaido

Lilkové hamburgery s avokádovou majonézou

Ombre dort s překvapením na řezu

Matcha dort

Salát se sušenými rajčaty, kešu oříšky a bagetkou

Seitan s rajčatovou omáčkou

Tofu kuličky