Domácí čerstvý sýr z mléka a podmáslí

Zítra k snídani bude domácí čerstvý sýr :). Postup je jednoduchý, zvládla jsem ho hned na poprvé a od té doby se na naší tabuli vyskytuje často. Hlavně když jedu dělat týdenní nákup a zapomenu něco na chleba :D. Další použití je do salátů nebo k nakládání :).

Pro lásky z lásky

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 l plnotučného mléka
  • 0,5 kysaného podmáslí
  • 2 lžičky soli

Postup

1

Mléko smícháme s podmáslím solí. Veškeré suroviny smícháme a zahříváme na mírném plamenu do sražení. Trvá to asi 30 minut. Směs se rozdělí na syrovátku a takové cucky :).

2

Cedníček si vyložím gázou a obsah přecedím. Pokud chcete do sýru přidat i bylinky, nechte směs vychladnout tak na 40 stupňů, aby se vám byliny nespařili. Mě to tak teda nechutná :). Obvykle dělám dva druhy. Bylinkový a bez příchuti. Ve fantazii bylin, ořechů a dalších přísad se meze nekladou :).

3

Necháme vychladnout a je hotovo :). Uzavřu do krabičky a hodím do lednice. Sýr vydrží tak 3 dny.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nepečené kuličky s Bailey’s likérem v čokoládové krustě

Květáková kulajda bez zahuštění

Celozrnný chléb

Špagety se sušenými rajčaty, černými olivami a bazalkou

Makarony se sýrem

Česnek naložený v octovém nálevu s bobkovým listem

Citrónové muffiny

Jahodovo-rebarborový crumble

Špaldová galetka s třešněmi a karobem (galette)

Rýžové závitky s krevetami a zeleninou

Cuketovo špaldový koláč s ovocem a perníčkovým kořením

Chili con carne