Květák pečený vcelku v pikantní jogurtové marinádě

Minimum kalorií, fantastická chuť a velmi rychlé a snadné na přípravu. Tento recept na květák pečený při vysoké teplotě s pikantní jogurtovou marinádou je zdravou (nejen) vegetariánskou fitness večeří :).

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 hlava předvařeného květáku
  • 1 a 1/2 hrnku řeckého jogurtu (můžete nahradit obyčejným bílým jogurtem)
  • šťáva a kůra z 1 limetky (můžete nahradit citronem)
  • 2 lžíce chilli
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžíce sušeného česneku (můžete nahradit čerstvým třeným)
  • 1 lžička kari
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře

Postup

1

Dejte předehřát troubu na 200 °C. Pečicí plech nebo formu lehce vymažte rostlinným olejem a dejte bokem.

2

Květák zbavte zelených listů a dřevnatého stonku, omyjte ho a dejte krátce povařit.

3

Ve středně velké míse smíchejte jogurt, kůru a šťávu z limetky, chilli, kmín, česnek, kari, sůl a pepř.

4

Dejte květák do mísy a štětcem nebo rukama ho potřete ze všech stran jogurtovou marinádou.

5

Položte květák na připravený plech a v předehřáté troubě pečte 30 – 40 minut, až je povrch suchý a lehce opečený a hnědý. Z marinády se stane kůrka na povrchu květáku.

6

Nechte květák 10 minut vychladnout. Servírujte nakrájený na výřezy (jako koláč). Podávejte nejlépe se zeleným salátem

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vláčný medový perník

Penne all´arrabbiata

Jednoduché medové řezy

Shakshuka – pánev plná rajčat, paprik a vajíček

Citrónové muffiny

Ricottový dezert s fíky

Zapékaný květák s brokolicí, sýrem a řeckým jogurtem

Ranní smoothie borůvky-meruňka-kiwi

Rychlé gnocchi s houbami,parmazánem a červeným vínem

Zapečená dýně hokaido plněná bulgurem

Bulgurový koláč s rajčaty, mozzarelou, žampióny

Slané donuty se šmakounem