Celozrnné brownies z patizonu téměř bez tuku

Báječný dezert, v němž je tuk obsažen v podstatě jen v čokoládě a oříšcích, a obojího můžete dát podle své chuti. A navíc ořechy obsahují tuk zdraví prospěšný. Kvalitní holandské kakao toho tuku na toto množství zase tolik neobsahuje. Díky patizonu je dezert krásně vláčný, ale nikdo nepozná, že je v něm obsažen. Vyzkoušejte.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 vejce
  • 75 g třtinového cukru
  • 80 g jablečného pyré či přesnídávky
  • 130 g celozrnné špaldové mouky
  • 40 g kakaa
  • 1 lžička sody
  • špetka soli
  • hrstka ořechů
  • 300 g patizonu
  • 15–20 g čokoládových peciček na posypání

Postup

1

Patizon oloupejte a nastrouhejte nahrubo. V míse smíchejte vejce, cukr a pyré. Poté přisypte mouku, sodu, sůl a kakao. Nakonec vmíchejte nahrubo nakrájené ořechy a patizon.

2

Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a posypte čokoládovými pecičkami dle libosti (či nahrubo nakrájenou čokoládou).

3

Dejte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte cca 30 minut (vyzkoušejte špejlí). Po upečení vytáhněte a nechejte vychladnout.

4

Servírujte s ovocem, zmrzlinou či kopečkem šlehačky. A nebo jen tak, určitě vám to nebude vadit. Dobrou chuť.

5
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jahodovy kolac s cerstvymi jahodami a zelatinou

Jahodový klasický koláč s čerstvými jahodami a želatinou

Mliečna ryža s quinoou

Rajčatová chlebová polévka (pappa al pomodoro)

Ověřené vanilkové muffiny

Dietní salát s jablkem, mrkví a čerstvou bazalkou

Cibulový koláč

Celozrnné gnocchi dvou barev

Mrkvové sušenky s kokosem a vanilkovou polevou

Cuketa s nivou

Halloweenský perník

Originální sýrový předkrm s červeným vínem ve tvaru ananasu

Broskvovo-borůvkový (chia) dezert s mátou