Korpus
Broskvová náplň
Smíchejte mouku, cukr a sůl ve větší míse. Přidejte na kostky nakrájené studené máslo a zlehka promíchejte. Vysypte směs na lehce pomoučený povrch a krátce zpracujte. Uložte do potravinové folie na 15 minut do mrazáku.
Poté rozbalte, přidejte podmáslí a vypracujte hladké těsto. Vytvarujte jej do dvou kol a zabalte každé do potravinové folie. Vložte obě těsta na hodinu do lednice.
Mezitím si připravte náplň do koláče. Ve větší míse promíchejte broskve, cukr, skořici, muškátový oříšek, škrob a vanilkový extrakt.
Těsto vyndejte z lednice a nechte 5 minut v pokojové teplotě. Na pomoučeném povrchu jej rozválejte na kruh o něco větší, než je vaše koláčová forma.
Vyválené těsto přendejte do formy a hezky urovnejte. Naplňte formu broskvovou náplní.
Druhou část těsta opět vyválejte, nakrájejte na proužky a naskládejte do vzoru jako je na fotografii.
Na okrajích spojte obě těsta a celý koláč potřete rozšlehaným vejcem.
pečte na 200 °C přibližně 45 minut nebo dozlatova.
Před krájením nechte koláč kompletně vychladnout. Podávejte s trochou zmrzliny nebo šlehačky.