Těsto:
Pěna:
Na ozdobu:
Uvařené a oloupané brambory nastrouháme na jemno. Přidáme mouku, krupici, vejce, sůl a škrob a vypracujeme vláčné pevné těsto. To vyválíme do delšího válečku, nakrájíme na kolečka a z každého kolečka vytvarujeme malý váleček.
Do kastrolu dáme vařit vodu s trochou soli. Jakmile vře, válečky do ní nahážeme a vaříme, dokud nevyplavou na povrch.
Mezitím si vyšleháme bílek se špetkou soli v tuhý sníh. V misce rozmačkáme jahody, osladíme medem a tuto hmotu zašleháme do sněhu.
Uvařené šišky vatáhneme z vody, nandáme na talíř, posypeme perníkem a cukrem a polejeme máslem. Z pěny vytvarujeme nočky nebo ji jen tak lžičkou přidáme k šiškám a ozdobíme lístky máty a jahodou. Dobrou chuť.
Jídlo se hodí jako dezert nebo ve větším množství i jako hlavní chod.