Bramborové růže

Jednoduché, ale zajímavé občerstvení pro hosty – bramborové růže. Čím tenčí budete mít plátky, tím lépe se růže budou tvarovat a tím křupavější růžičky budou. 🙂

Anna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup:

  1. Brambory pokrájejte na tenké plátky, můžete propláchnout studenou vodou a osušit.
  2. Postupně na sebe skládejte jednotlivé plátky a nakonec spíchněte párátkem.
  3. Smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Odkládejte na papírové ubrousky.
Bramborové růže

Snazší a zdravější varianta

Plátky brambor rozložte přes sebe do řady, zamotejte a vložte do formy na muffiny. Pečte na 180°C dokřupava. Takto vytvořené růže budou větší, jsou tudíž vhodné i jako netradiční příloha.

Bramborové růže

Ingredience

  • Brambory
  • Olej
  • Párátka
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

(Ne)sýrový dip k nachos

Květákovo-fazolové placičky

Slaný olivový koláč bez mouky

Vánoční cukroví – růžové mandlovo-brusinkové kuličky bez pečení a výčitek

Pikantní cuketová směs na topinky

Veganské bezlepkové kuličky zapečené s rajčaty a quinoo

Jogurtové lívance

Snadné domácí chipsy téměř bez oleje

Video: Marinované kuřecí maso z jedné pánve

Vejce s kaviárovou pěnou

Zapékaná quinoa s kuřetem, brokolicí a sýrem

Zdravý makovo-jablečný koláč bez mouky