Kořeněná sůl
- 8 lžic soli
- 1/2 lžíce sušeného česneku
- 3 lžíce pepře
- 1/2 lžíce sušené cibule (můžete vynechat)
- 2 lžíce papriky
Italské koření
- 1/4 hrnku bazalky
- 2 lžíce tymiánu
- 2 lžíce majoránky
- 2 lžíce rozmarýnu
- 2 lžíce oregana
- 2 lžíce koriandru
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky sušeného česneku
Koření na kuře
Toto koření můžete použít na pečené kuře, do vývaru nebo když připravujete jen kousky kuřete na pánvi.
- 2 lžičky šalvěje
- 1 a 1/2 lžičky tymiánu
- 1 lžička majoránky
- 3/4 lžičky rozmarýnu
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- 1/2 lžičky černého pepře
Dýňové koření
Do dýňové polévky, koláče apod.
- 1 lžička mleté skořice
- 1/4 lžičky muškátového oříšku
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
- 1/8 lžičky mletého hřebíčku
Směs na grilování
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 1/2 hrnku papriky
- 1 lžíce pepře
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce chilli
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 lžíce sušené cibule
Ingredience smíchejte a směsí potřete maso, které chcete grilovat. Nechte marinovat alespoň 30 minut, nejlépe však přes noc. Maso připravte na grilu, jak jste zvyklí.