10 poctivých polev na dorty, košíčky a muffiny

Pořádný krém, to je kumšt. V tomto receptu se naučíte jak na něj a na konci článku  naleznete dalších 9 variant. :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Pro menší dort nebo pokud chcete použít polevy méně, připravte si vše v polovičním množství.

Recept na základní vanilkovou polevu

Krok 1

Přichystejte si ingredience:

  • 3/4 hrnku másla (změklé do pokojové teploty, ne roztáté)
  • 8 hrnků prosátého moučkového cukru (vydá to na necelý 1 kg)
  • 1/3 hrnku mléka
  • 2 lžičky vanilky (můžete nahradit vanilkovým cukrem)
  • mléko (pro zředění)
  • případně potravinářské barvivo (není nutné)
10 poctivých polev na dorty, košíčky a muffiny

Krok 2

Rozmixujte ingredience. V mixeru dejte dohromady změklé máslo a 2 hrnky moučkového cukru. Přidejte vanilku a 1/3 hrnku mléka a znovu rozmixujte. Postupně pak přidávejte zbývající cukr. 

10 poctivých polev na dorty, košíčky a muffiny

Krok 3

Upravte si konzistenci krému. Pokud je rozmixovaná směs moc hustá, zřeďte ji mírně mlékem. Pokud je moc řídká, dejte na chvíli do zchladit do ledničky nebo přidejte moučkový cukr. Dejte ale pozor, ať to nepřeženete. Jedna či dvě čajové lžičky mléka či cukru jsou dostatečné množství pro úpravu konzistence.

Krok 4

Pokud chcete, přidejte do polevy potravinářské barvivo nebo příchuť, jakou chcete, aby měla. Níže najdete tipy na příchutě či aromata.

Recepty na další příchutě polev

Mandlová: 1/2 lžičky vanilky ze 2 nahraďte mandlovým extraktem. Vhodné pro dort či košíčky ozdobené opraženými mandlemi.

Mléčná čokoláda: Ve vodní lázni rozpusťte mléčnou čokoládu a nechte zchladit. Čokoládu vmíchejte do másla ještě předtím, než přidáte moučkový cukr.

Jahodová: Rozmixované jahody nebo jahodovou marmeládu přimíchejte k máslu ještě předtím, než přidáte moučkový cukr.

Arašídové máslo: Přidejte 1/2 hrnku arašídového másla do másla před přidáním cukru. Tímto krémem můžeme nazdobit dort nebo košíčky, na které přijdou kousky oříšků či arašídů.

Irský krém: Mléko nahraďte irským krémem. Můžete použít domácí Baileys.

Mátový: 1/2 lžičky vanilky nahraďte mátovým extraktem nebo sirupem.

Kakaová: 1/2 hrnku moučkového cukru nahraďte 1/2 hrnku holadského kakaa.

Kávová: Přidejte 1 polévkovou lžíci instantní kávy. Případně nahraďte mléko uvařenou kávou.

Citrus: Mléko nahraďte citronovou nebo pomerančovou šťávou. Případně přidejte do hotové polevy 1/2 lžičky nastrouhané citronové nebo pomerančové kůry. Vhodné pro košíčky zdobené plátkem citronu či pomeranče.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křehký moučník se štědrou porcí jablíček v každém kousnutí

Salát s řepou, kozím sýrem a fíky

Sýrové mini závitky

Mandlový dezert s amarettem a olivovým olejem

Křehké broskvové řezy s borůvkami

Zapečené česnekovo-houbové houstičky do 15 minut

Dýňový chlebíček s čokoládou

Extrémní čokoládový čokodort s čokoládou, čokoládovým sypáním a čokoládou, polévaný čokoládou

Sněhový koláč

Fitness tvarohový zebra dortík – chutná jako pribináček

Video: Crème Brûlée sušenky – se žloutkovým krémem a karamelem

Lasagne s boloňskou omáčkou