Pečený květák v medovo-česnekové omáčce

Vynikající a lehká dobrota jen tak sama o sobě, nebo jako fantastická příloha. My jej za sebe můžeme doporučit s rýží. Trochu chudší, ale vynikající večeře. 🙂 Květák zkrátka skrývá netušené možnosti. Vyzkoušejte jej s lehce pikantní medovou omáčkou, zažijete úplně nový rozměr chutí.

Janetta

Autor

Rated 0 out of 5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

  • 1/2 květáku, rozdělený na malinké růžice

Omáčka

  • 6 lžic medu
  • 4 stroužky česneku, nadrcené
  • 1 lžička sušené cibule
  • 6 lžic vody + 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 1/2 lžíce sójové omáčky
  • 1/2 – 1 lžíce pálivé chilli omáčky (množství dle vašich preferencí)

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečícím papírem.

2

Květákové růžice vložte na plech a nechte je přibližně půl hodiny, nebo dokud nebude květák měkký. Květák nevařte, upeče se do měkka v troubě.

3

Mezitím si připravte omáčku. Všechny ingredience (kromě škrobu a vody) smíchejte v rendlíku a dejte na plamen. Přiveďte k varu a promíchejte dohladka.

4

V malé misce smíchejte vodu se škrobem a přidejte tuto směs do rendlíku s omáčkou. Finální omáčku opět chvíli povařte, dokud nezhoustne.

5

Pokud se vám bude během pečení zdát, že květák zbytečně vysychá, můžete jej lehce pokapat vodou. Po cca 20 minutách můžete dát plech do horčí části trouby, aby se více zapekl.

6

Růžice zalijte omáčkou, důkladně promíchejte a posypte nasekanou jarní cibulkou.

7

Můžete podávat. 🙂 Květák je skvělý i zcela samotný nebo jako senzační příloha.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Sladká tvarohová snídaně ve skleničce

Čokoládové řezy s marcipánem

Jarní závitky se špenátem a avokádem

Variace na focacciu s černými olivami

10 nejoblíbenějších receptů s chia semínky

Domácí čokoládové pralinky připravené pomocí formy na led

Kuře na pomerančích s kokosovým mlékem

Švarcvaldský dort

Boršč s řepnými oušky

Jednoduchá třená bublanina s višněmi

Video: Pečené parmezánové baby brambory provoněné česnekem a bylinkami

Pikantní barbeque losos s vůní zázvoru a chilli