Zeleninová pomazánka s bílým tofu

Dlouho používám v kuchyni uzené tofu, ale tomu bílému natural jsem dlouho nemohla přijít na chuť. Až dnes se mi z něj povedlo vytvořit pomazánku. A přiznávám, zbytek jsem snědla jen tak lžičkou.

Lenka Baxová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

1 tofu natural (cca 180 g)
1 červená paprika
3 rajčata
1 velká cibule
1 lžíce oleje
sůl
špetka chilli koření

Postup

1

Nejdříve na pánev dáme lžíci oleje a na něj dáme zezlátnout nahrubo nakrájenou cibuli. Postupně do pánve přidáváme nahrubo nakrájená rajčata a papriku. Osolíme a za stálého míchání necháme vydusit všechnu vodu, kterou zelenina pustila.
Nakonec přisypeme trošku chilli koření a hned vypneme, aby nezhořklo.

2

Nakonec vše rozmixujeme s bílým tofu a podle chuti ještě případně dosolíme.

Poznámka

Zdravá pomazánka s vysokým obsahem bílkovin a nízkým obsahem tuku.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vláčná cuketová bábovka

Čokoládovo-banánový dort

Pstruh na másle

Dýňový sendvič

Medové placičky z amarantových pukanců

Vajíčkový salát s avokádem, lučinou a zakysanou smetanou

Mini pavlova s citronovým krémem a ovocem

Citronový dort

Zeleninový krém s vůní uzeného

Domácí burákové máslo

Mrkvový „hummus“ s ovesnými krekry

Křehké broskvové řezy s borůvkami