Zdravé datlové tyčinky

Zdravá a doma vyrobená svačina v podobě datlových tyčinek.  Směs ořechů a sušeného ovoce spolehlivě zažene hlad a dodá energii. :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Jak dlouho vydrží?

Uchováváme v lednici, kde vydrží několik týdnů, nebo v mrazáku, kde tyčinky lze uchovat až tři měsíce. Při přepravě tyčinek například do práce a nebo do školy doporučuji uchovávat v potravinové krabičce, tyčinky se při pokojové teplotě trochu roztékají. 

Ingredience

  • 1 hrnek sušených datlí
  • 1 hrnek madlí
  • 1 hrnek hrozinek

Podle vlastní chuti můžete místo mandlí použít například kešu ořechy, slunečnicová semínka, para ořechy, strouhaný kokos, čokoládové lupínky, sušené třešně, ale pamatujte na to, že datle jsou základní ingredience.  Slouží jako pojidlo jednotlivých ingrediencí a navíc tyčinky osladí.  Důležité je, aby každá složka  byla ve stejném poměru, jako ostatní. Ideální je ingredience odměřovat do hrnku a nebo kuchyňské odměrky.

Do směsi můžete  přidat skořici, kakaový prášek a nebo citronovou kůru.

Postup

1

Opražte nasucho madle na pánvi a nechte zchladnout. Kdo chce, může mandle ponechat neopražené se slupkou, nebo spařit horkou vodou a oloupat je.

2

Vložte mandle, hrozinky a datle do mixéru. Mandle je lepší před mixováním nakrájet na menší kousky, a samozřejmě, pokud máte datle s peckami, pecky vyjmout. Mandle můžete před mixováním rozbít na menší kousky paličkou na maso. (mandle mějte v igelitovém pytlíku a nebo v utěrce). Při mixování se několikrát přesvědčte, že kus ořechu není zaseknutý mezi nožem mixéru a stěnou nádoby- hrozí spálení motoru mixéru. Ingredience mixujte, dokud se z hmoty nevytvoří směs, která drží pohromadě a dá se s ní pracovat.

3

Hmotu vyjměte z mixéru na pečící papír a vytvořte placku přibližně jeden centimetr vysokou. Přikryjte potravinářskou folií a dejte do chladničky minimálně na hodinu ztuhnout. Nejlépe přes noc.

4

Ztuhlou hmotu nakrájíme ostrým nožem na požadovanou velikost a jednotlivé kousky zabalíme do pečícího papíru.  Hotovo!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Základní italské sugo (sugo di pomodoro al basilico)

Pappardelle s černým lanýžem

Mrkev na rozmarýnu s ořechovo-celerovým dipem

Video: Banány v křupavém banánovém těstíčku na klacku

Krémová polévka z topinambur a žampionů

Roláda alá mléčný řez bez mouky

Boršč s řepnými oušky

Citrónovo-makové sušenky

Kakaový cuketový chlebíček

Jemné čtverečky s vláčným citrónovým krémem

Čokoládové muffiny

Perník