Zdravé a snadné placky (tortily) z červené čočky

Jsme hrozně nadšení, že vám můžeme ukázat tento recept. :) Ač jsou to jen placky, tak je to jeden z hrstky receptů na "pečivo" které je opravdu zdravé, plné bílkovin a super snadné. Do placek můžete přidat půl lžičky soli a pepře, nebo půl lžičky soli a kurkumy - oboje vyzkoušeno a oboje doporučujeme.

Redakce

Autor

Přehrát video
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 2

Ingredience

  • 150 g červené čočky
  • 300 ml vody

Můžete přidat

  • 1/2 lžičky pepře a soli nebo 1/2 lžičky kurkumy a soli

Postup

1

150 g čočky propláchněte studenou vodou a poté zalijte 300 ml vody. Nechte 3 hodiny namáčet a poté vše rozmixujte do hladka.

2

Směs nalijte na rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem a opékejte z každé strany 1 až 2 minuty. Jakmile přestanou být na povrchu tekuté a zatáhnou se, zkuste kraje jemně odlepit vařečkou. Pokud to půjde, odlepte celou placku

Poznámka

Doporučujeme lehce očistit pánev papírovým ubrouskem po každé placce. Díky tomu půjdou odlepit ještě snadněji.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krůtí satay s arašídovou omáčkou a salátem

Čokoládový dort z červené řepy, jablíček a kešu

Rychlý bezlepkový chlebík z špaldové mouky

Květákové placičky

Makaróny s bazalkovým pestem, tofu a rajčaty

Chléb se špenátovo-bylinkovým pestem

Irský semínkový chléb – bez kvásku

Rajčatová polévka

Domácí gumoví medvídci – málo kalorií, žádný přidaný cukr a zcela přírodní

Zapečená rajčata s mletým masem

Video: Nadýchané bochánky zapečené spolu se špenátovým dipem a 4 druhy sýrů

Snadný cuketový perník s povidly do 30 minut