Vege palačinky s banány a kokosem

Chutné a prostě geniální! Lehce připečený banán je skvostný v kombinaci s kokosem a sladový sirup tomu dodá kurunu. Vypadají nejen úchvatně, hlavní předností je chuť. Toto je právě ta snídaně, která vám zpříjemní nedělní ráno v posteli s velkým šálkem dobrého espressa – a hlavně, vykouzlíte ji za pár minut.

Blani Szarzec

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • studená voda 200 ml
  • mouka hladká podle potřeby asi 150 g
  • stévie na špičku nože či cukr
  • 1 banán
  • strouhaný kokos
  • sladový sirup nebo klidně javorový, rýžový, …
  • trochu olivového oleje na smažení

Postup

1

Banány nakrájíme na podlouhlá kolečka.

2

V šejkru smícháme vodu s moukou a stévií, mouku přidejte podle potřeby, aby vzniklo mírně husté tekuté těsto na palačinky. Použijte studenou až ledovou vodu, s teplou se vám to nepodaří. Řádně protřepte směs v šejkru.

3

Rozpalte pánev na palačinky – nejlépe teflonovou, usnadní vám to práci. Na střed pánve nalijte trochu těsta, stačí opravdu málo. Krouživým pohybem rozlijte do stran do tvaru kulaté palačinky a ihned klaďte polovinu banánu na těsto. Po chvíli obraťte i s banány, tuto stranu smažte jen opravdu krátce. Těsto by mělo být usmaženo do zlatova, dokřupava. Překlopte na talíř, vložte zbývající čerstvé banány, přeložte na půl, posypte kokosem a polijte sirupem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládové hrudky s ořechy a konopnými semínky

La peperonata

Vynikající zapečená polenta s rajčaty a kozím sýrem

Fitness zebra koláč

Bezpracná švestková povidla pečená v troubě

Rajčatová polévka

Netradiční guláš s uzenou paprikou

Jogurtovo-proteinové lívanečky s tvarohem a ovocem

Jablkové řezy

Video: Restované žampiony na bílém víně s karamelizovanou cibulkou

Křupavé květákové tyčinky se sýrem z 5 ingrediencí

Domácí pečený čaj