Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Rozpusťte cukr a sůl v horké vodě a poté nechte vychladnout.
- Rozšlehejte vejce a poté dvě lžíce dejte stranou, na potření košíčků. Do zbytku přilijte cukrovou vodu a kondenzované mléko s vanilkou. Zamíchejte a směs přeceďte, aby byla dokonale hladká. Vložte prozatím do lednice.
- Do velké mísy prosejte mouku, cukr a sůl. Přidejte změklé máslo, 2 lžíce rozšlehaného vejce a rukama těsto zpracujte, aby se spojily ingredience dohromady. Zabalte do potravinové folie a dejte na půl hodiny do lednice.
- Vyndejte těsto z lednice a rozdělte jej na 16 porcí. Formičky lehce vymažte olejem, z každého kousku těsta udělejte kuličku a tu natlačte na dno připravené formičky.
- Jakmile zaplníte všechny formy těstem, nalijte do každé vaječnou směs přibližně do 80 % objemu.
- Pečte 15 až 20 minut nebo dozlatova. Nechte pár minut zchladnout a servírujte ještě lehce teplé.
Videorecept