Tříbarevné gomasio

Gomasio je nejchutnější a nejzdravější dochucovadlo hotových jídel, co znám. Má spoustu benefitů pro naše zdraví. Odstraňuje únavu, posiluje nervy, zklidňuje rozhoupaný žaludek a doplňuje vápník. Můžete si ho sypat na pomazánky, saláty, rýži, ale i jakékoliv jiné jídlo.

miriako

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g bílého sezamu
  • 100 g černého sezamu
  • 2 čajové lžičky soli
  • 1 lžíce vloček mořské řasy Nori

Postup

1

Na pánvi nasucho opražíme lžičku soli a přidáme bílý sezam. Stále mícháme vařečkou. Když začnou semínka růžovět a trošku praskat, vyzkoušíme rozetřením mezi prsty, jsou-li již hotová (připravené semínko lehce rozmázneme) a přesypeme je do třecí misky, nejlépe suribachi (jde to i v mlýnku na mák nebo v hmoždíři). Tloukem utřeme semínka, až je jich přibližně 70% rozdrobených. Přesypeme do jiné misky.

2

Na pánev nasypeme opět sůl a po chvilce černé semínko a Nori vločkami. Také stále mícháme a nasucho opražíme. Mezi prsty zkoušíme, jestli jdou semínka rozetřít. Sezam se nesmí připálit, jinak zhořkne. Také černý sezam rozdrtíme ve třecí misce a přimícháme k bílému. Oboje promícháme, necháme zcela vychladnout, přesypeme do sklenice, uzavřeme a skladujeme v lednici. Spotřebujeme do 14ti dní spotřebujeme, protože rychle žlukne.

3

Gomasio můžete připravit také jen z jednoho druhu sezamového semínka anebo bez řasy Nori. Ovšem v tom případě se ochudíte o vitamíny a minerální látky, které řasa obsahuje :)

4

Máme-li tu možnost, vybíráme si sezam raději neloupaný.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Chřest s vejcem a parmezánem

Proteínové muffinky

Jemný koláč s máslovým korpusem, mléčnou náplní a skořicí

Slané mrkvové sušenky

Video: Lasagnové rolky s cuketou a 3 druhy sýrů

Meruňková bublanina

Losos v marinádě z pomerančů a bylinek

Tagliatelle al ragú

Jahodová ovesná kaše

Salát z bílé ředkve

Zapečené žampiony plněné čočkovo-masovou směsí

Horká čokoláda s kávou na zahřátí a dodání energie