Čočku několikrát propláchneme vlažnou vodou a necháme důkladně okapat na cedníku. Mrkev oloupeme a nahrubo postrouháme.
Do větší pánve nalijeme olej, vsypeme mrkev, kmín a čočku, přidáme kari pastu a restujeme.
Když už čočka začíná chytat barvu, zalijeme vínem a necháme vydusit. Následně podléváme postupně horkou vodou, aby neplavala, ale ani se nepřipalovala a pod pokličkou vždy vydusíme dosucha.
Když je čočka měkká, stáhneme z ohně, přidáme hořčici, kečup a worchester, přidáme drobně posekanou cibulku, pažitku, osolíme a opepříme. Směs promícháme, přilijeme ještě trochu oleje, aby nebyla suchá (chcete-li, můžete přidat žloutek).
Na troše oleje opečeme toustový chléb a na něj navrstvíme čočkový tataráček. Ozdobíme zeleninou.