Tataráček z červené čočky

Zrovna teď, kdy Silvestr stepuje za dveřmi, by se vám mohl hodit recept na vegetariánský tatarák. Pro jeho přípravu ale Silvestr není podmínkou. :)

miriako

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300 g červené čočky
  • 100 g mrkve
  • 1 dl bílého vína
  • cca 3 dl vody
  • 1 lahůdková cibulka nebo šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice
  • 2 vrchovaté lžíce kečupu
  • 3 lžíce worchestru
  • sůl, čerstvě mletý pepř, kmín
  • pálivá kari pasta cca 1 plná lžička
  • pažitka
  • olivový olej
  • chleba
  • celozrnný toustový chléb

Postup

1

Čočku několikrát propláchneme vlažnou vodou a necháme důkladně okapat na cedníku. Mrkev oloupeme a nahrubo postrouháme.

2

Do větší pánve nalijeme olej, vsypeme mrkev, kmín a čočku, přidáme kari pastu a restujeme.

3

Když už čočka začíná chytat barvu, zalijeme vínem a necháme vydusit. Následně podléváme postupně horkou vodou, aby neplavala, ale ani se nepřipalovala a pod pokličkou vždy vydusíme dosucha.

4

Když je čočka měkká, stáhneme z ohně, přidáme hořčici, kečup a worchester, přidáme drobně posekanou cibulku, pažitku, osolíme a opepříme. Směs promícháme, přilijeme ještě trochu oleje, aby nebyla suchá (chcete-li, můžete přidat žloutek).

5

Na troše oleje opečeme toustový chléb a na něj navrstvíme čočkový tataráček. Ozdobíme zeleninou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí paštika bez éček

Veganské ovesné koláčky s džemem

Fit zapečené voňavé kuře s květákem a sýrem

Bohaté medové řezy se dvěmi krémy a bílkovou polevou

Zapečené brambory s tvarůžky

Veganská celozrnná pizza

Plněné rolky z uzeného lososa

Rebarborovo – mrkvová směs

Křupavé slané bochánky z 4 ingrediencí

Dušený hovězí krk s kroupami a žampióny

Pečené brambory se zeleninou, pikantní cizrnou a tahini omáčkou

Seitan s hnědou omáčkou a rýží