Jednoduchá sušená jablka se skořicí, zázvorem a muškátovým oříškem

Jednoduchý recept na křížaly, ovšem dovedený k dokonalosti :). Vyzkoušejte jablka tentokrát vylepšit výrazným kořením, které si v tomto receptu můžete zvolit hned ve dvou variantách. Netřeba zmiňovat, že recept je vhodný pro jedince se specifickými stravovacími návyky – pro vegetariány, vegany, bezlepkové i bezlaktózové stravování. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 jablka

Varianta 1

  • 2 lžíce mleté skořice
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • 1 ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 ½ lžičky mletého hřebíčku

Varianta 2

  • 2 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 1 lžička mletého nového koření
  • 1 lžička mletého hřebíčku
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • trochu cukru (volitelné)

Postup

1

Předehřejte troubu na 100 °C a plech vyložte pečícím papírem. Umyjte a zbavte jablka jadřinců. Poté je nakrájejte na tenké plátky, které poskládejte na připravený plech.

2

Smíchejte zvolený mix koření v malé misce. Každý plátek lehce posypte množstvím dle své chuti.

3

Pečte v troubě přibližně hodinu a půl. Poté vyndejte z trouby a otočte všechny plátky na druhou stranu a opět posypejte kořením. Vložte opět do trouby a pečte další hodinu. Pokud chcete jablka velmi křupavá, nechte je ve vypnuté troubě ještě trochu dojít. Pokud máte raději “žvýkavější”, vyndejte je ihned. Skladujte v dobře uzavíratelné nádobě v pokojové teplotě maximálně týden.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Křupavé slané bochánky z 4 ingrediencí

Kesu – paradajkova natierka

Fazole alla bud spencer

Banánové muffiny s kakaovými boby

Třešňová šťáva

Osvěžující zeleninová polévka gazpacho

Řezy alla mrož

Těstoviny s ricottou a avokádem

Oslnivé růžičky z nektarinek a listového těsta

Italské minestrone

Řezy z odpalovaného těsta s vanilkovým pudinkem, mascarpone krémem a broskvemi

Domácí horká čokoláda