Špenátovou polévku máme doma moc rádi. Příprava je jednoduchá a zvládne ji i začátečník, jenom je potřeba dávat pozor, aby se nepřipálily vločky a mléko neuteklo z hrnce.
Jíme chytře
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
3 PL ovesných vloček
450g mražených špenátových listů (kdo má k dispozici čerstvý špenát, ať využije ten)
1 litr polotučného mléka
2 stroužky česneku
půlka cibule
sůl, muškátový ořech
rohlík (ideálně celozrnný)
lžička olivového oleje
Postup
1
Do hrnce dáme ovesné vločky, zahřejeme a na sucho opražíme. Musíme dávat pozor a pořádně míchat, protože vločky se rády připalují. Po opražení nasypeme špenát, podlijeme trochou horké vody a dusíme. Přidáme oloupané stroužky česneku a cibuli. Osolíme, opepříme.
2
Po podušení přilijeme mléko a společně vaříme do měkka.
3
Po uvaření rozmixujeme do hladka. Ochutíme špetkou čerstvě strouhaného muškátového oříšku.
4
Rohlík nakrájíme na kostičky, dáme na plech vyložený pečícím papířem a pečeme na 180 stupňů asi 10 minut do zlatova.