Špenátová polévka

Špenátovou polévku máme doma moc rádi. Příprava je jednoduchá a zvládne ji i začátečník, jenom je potřeba dávat pozor, aby se nepřipálily vločky a mléko neuteklo z hrnce.

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 PL ovesných vloček
  • 450g mražených špenátových listů (kdo má k dispozici čerstvý špenát, ať využije ten)
  • 1 litr polotučného mléka
  • 2 stroužky česneku
  • půlka cibule
  • sůl, muškátový ořech
  • rohlík (ideálně celozrnný)
  • lžička olivového oleje

Postup

1
Do hrnce dáme ovesné vločky, zahřejeme a na sucho opražíme. Musíme dávat pozor a pořádně míchat, protože vločky se rády připalují. Po opražení nasypeme špenát, podlijeme trochou horké vody a dusíme. Přidáme oloupané stroužky česneku a cibuli. Osolíme, opepříme.
2
Po podušení přilijeme mléko a společně vaříme do měkka.
3
Po uvaření rozmixujeme do hladka. Ochutíme špetkou čerstvě strouhaného muškátového oříšku.
4
Rohlík nakrájíme na kostičky, dáme na plech vyložený pečícím papířem a pečeme na 180 stupňů asi 10 minut do zlatova.
5
Polévku servírujeme posypanou krutóny.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kakaová roláda s tvarohem a čokoládou

Delikátní Brownies plněné karamelem

Pikantní kuřecí plátky, houbové soté, křupavá dýně

Špagetová dýně s bazalkovým pestem a rajčátky

Risotto s červeným vínem

Video: Domácí pizza Margherita

Bezový sirup

Nepečené jablečné řezy s vanilkovým pudinkem a vlašskými ořechy

Gnocchi s pečenou dýní, špenátem a bylinkami

Krůtí stehna na jalovci a bylinkách

Rychlé špagety z jedné pánve

Kukuřičné penne s tuňákem a čerstvou zeleninou