Slávky na víně

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 0,5 kg slávek
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • 2 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 dl bílého suchého vína
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Hrst nasekané petrželky
  • Oříšek másla

Postup

1

Slávky propláchněte v misce s vodou. Ty, které jsou otevřené, vyhoďte.

2

Šalotku nakrájejte nadrobno. Česnek nakrájejte na plátky.

3

Na olivovém oleji orestujte šalotku, přidejte česnek a ještě chvíli opékejte. Zalijte vínem, přidejte sůl a pepř, vložte slávky, posypte petrželí a pod poklicí duste 5-6 minut. Během dušení promíchejte.

4

Slávky vyndejte naběračkou na talíř. Hrnec stáhněte z plotny a přidejte máslo. Přelijte omáčkou

Poznámka

Doporučuji podávat s bagetou

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pravá domácí pizza

Perník | rychlý recept | bezlepkový a veganský

Mřížkový koláč s rebarborou a jahodami

Nejrychlejší recept na výborný zdravý mrkvový dort

Polévka z cukrové kukuřice s koriandrovými krutony

Snadné vanilkové sušenky s pekanovými ořechy

Francouzská galette s rebarborou, meruňkami a jahodami

„Skotská vejce“ – vejce pečená v masové směsi s hořčicí a petrželí

Rychlý těstovinový guláš s hovězím masem, rajčaty a sýrem

Jednoduché květákové keksy s parmezánem a mozzarellou

Kaštanový koláč s krémem

Dort „Daniela“ s pudinkovým krémem, marmeládou a kandovanými květy