Slaný koláč s quinoou a červenou čočkou

Receptů na svačiny není nikdy dost... Tento bezlepkový slaný koláč jsem kouzlila asi před rokem stylem "co dům dá" a modlila se, ať je to aspoň k jídlu. Ve chvíli, kdy jsme s manželem zakrajovali další a další kousek a nemohli jsme se od koláče odtrhnout, jsme na sebe jen "provinile" dívali, že druhý den nebude nic k té svačině :-D. V tu chvíli jsem si ale hlavně uvědomila, že bych asi měla ingredience sepsat rychleji, než se mi z hlavy vykouří, protože tenhle koláč chci péct znovuuuuuuuu :-D Minimálně jednou měsíčně ho k té sváče, nebo na nějakou oslavu, máme ;-) A zatím měl vždy úspěch. Každopádně úplně nejlepší je ještě vlažný...

Verča

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • cca 1 větší hrnek červené čočky
  • cca 1/3 hrnku červéných quinoa semínek
  • 1 nastrouhaný uzený Bílkoun
  • 80-100g nastrouhaného eidamu
  • 4 vejce
  • 100 ml mléka
  • 80g rozehřátého másla
  • hrst provensálského koření
  • 150 g bezlepkové mouky Jizerka
  • 1/2 čajové lžičky kypř. prášku bez fosfátů
  • malá špetka jedlé sody

Postup

1
Čočku a quinou uvařím společně v jednom hrnci doměkka, vaří se stejně dlouho. Červenou čočku není třeba předem namáčet, je rychle uvařená.
2
Poté smíchám všechny suché ingredience a ve druhé míse prošlehém ty mokré a nakonec spojím dohromady. Peču cca 45 minut na 160° (horkovzduch).
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

La peperonata

Zeleninová musaka

Jahodový pie s hroznovým vínem

Fitness kokosové kuličky s proteinem a kokosovou smetanou

Nejrychlejší domácí zmrzlina na světě

Staročeská lepenice

Pikantní zapékaná quinoa se zeleninou, fazolemi a chilli

Sladké hříbečky z bílkového sněhu

Ledový ředkvičkový salát

Pečená banánová kolečka

Lahodný veganský falafel

Jemné kokosky s čokoládou