Postup
- Připravte si plech nebo plochou nádobu, kterou můžete dát do mrazáku. Položte na ni pět kopečků zmrzliny.
- Vložte plech se zmrzlinou alespoň na hodinu do mrazáku.
- V misce promíchejte rozdrcené kukuřičné lupínky, kokos a skořici.
- V další nádobě rozmíchejte mléko s vejci.
- Vyndejte zmrzlinu z mrazáku a obalte každou kouli směsí z lupínků, kokosu a skořice.
- Koule pak namočte do mléka s vejci a znovu obalte v lupíncích.
- Vložte zmrzlinu zpátky do mrazáku přibližně na další hodinu.
- Olej rozpalte na 180 stupňů a to nejlépe v litinovém hrnci.
- Koule vyjměte z mrazáku a každou v oleji smažte přibližně 20 – 25 sekund.
- Na závěr můžete dezert polít medem a přidat ovoce. Podávejte ihned, nejlépe položené na ubrousku.
- Tip: Pokud chcete, můžete koule polít vodkou a zapálit.
Nápomocné Vám může být také toto video s receptem na smaženou zmrzlinu.