Raw božský makový dort

Voila!! Konečně jsem se rozhodla, který raw dortík "upeču" jako první. Jsem fajnšmekr co se čokolády, máku a banánu týče, a tak pro mě bylo trochu komplikované rozhodnout se, které suroviny vyhrají. A tady máme vítěze. :) Podotýkám, že raw dortu se můžete přejíst, jak je libo, protože obsahuje živé a zdraví prospěšné vitamíny, minerály a enzymy. Co se správnosti kombinací použitých potravin týče, tak to není až tak ideální, protože, jak víme, ořechy a ovoce by se dohromady míchat neměly.

Jenny

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g vlašských ořechů
  • 100 g kešu ořechů
  • 1 šálek datlí
  • 1 šálek sušeného kokosu
  • 1 šálek mletého máku
  • 4 ks banánů
  • 2 PL kokosového oleje

Postup

1

Vlašáky, kešu a 3/4 šálku datlí přes noc namočíme. Druhý den vodu slijeme a k této směsi přidáme 2 PL kokosového oleje.

2

Vše dobře rozmixujeme do hladké hmoty a zapracujeme do dortové formy. Dáme do lednice ztuhnout.

3

Mezitím si nakrájíme banány na kolečka, pomeleme mák a rozmixujeme zbytek datlí, které smícháme s mákem. Pokud budete mít makovou směs pořád sypkou, přidejte do ní rozmačkaný banán.

4

Korpus posypeme kokosem, naklademe banán a na závěr položíme makovou vrstvu.

5

Posypeme třeba skořicí a sušeným banánem, jak jsem to udělala já, dáme ztuhnout minimálně na 2–3 hodiny do lednice a můžeme podávat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Podzimní dýňový koláč s tofu krémem

Vynikající krém z tvarohu a vaječného likéru, který použijete na sto způsobů

Domácí bulky na burgry

Plněné špenátové taštičky

Zapékané pohankové palačinky s tvarohem

Vepřová panenka s jarní náplní

Tvarohovo – povidlový koláč

Karamelizované restované banány s rumem a skořicí do 30 minut

Cizrnovo-sýrové placičky

Pizza koule

Lahodná italská brioška – hospodárná, přitom luxusní dobrota

Pečené kuřecí kuličky s pikantní pomerančovou omáčkou