Polníčkové risotto

Mám ráda, když je rizoto prostě takové, jaké má být. Když pěkně teče, když je v něm víno, a když se vaří ve vývaru. Na takové rizoto nic nemá a jen z několika surovin vytvoříte kouzelné jídlo. Uvařila jsem velmi jednoduché rizoto s jemnou chutí cibule a česneku a trochu netradičně jsem do něj nakonec zamíchala polníček, který obvykle vůbec tepelně neupravuji, ale byl tam výborný!

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200 g rýže arborio
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 dcl bílého suchého vína
  • 1 větší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • špetka soli a pepře
  • hrst polníčku

Postup

1

V hrnci si rozehřejeme lžíci oleje a dáme opékat najemno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátnou. Poté přisypeme rýži a promícháme, aby se každé zrnko obalilo olejem. Osolíme a opepříme.

2

Rýži zalijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Poté už postupně přiléváme vývar a vaříme na mírném plameni 15-19 minut, dokud není rýže měkká.

3

Před dokončením zamícháme do rizota na poslední minutu varu polníček.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dietní okurkový salát s česnekem a rýžovým octem

Polentové noky

Zakroucené listové tyčinky se dvěma druhy sýru a tymiánem do 30 minut

Domácí řecký jogurt

Vypečené pizza tyčinky s parmezánem

Podzimní zapečená zelenina

Luxusní kachní paštika s portským vínem

7 nejlepších pomazánek na silvestrovské jednohubky

Brownies

Pagáčky i pro vegany

Ledová káva s kokosem

Brownies z červené řepy a kokosového másla bez mouky slazené jen stévií