Polníčkové pesto

Výtečná obměna klasického pesta z bazalky. Toto pesto je vhodné i na chleba s máslem.

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Potřebujeme:

  • velkou hrst polníčku
  • 2 lžičky slunečnicových semínek
  • několik vlašských ořechů
  • olivový olej (cca 30 ml)
  • česnek dle chuti
  • sůl

Postup

1

Na pánvi opražíme nasucho slunečnicová semínka a vlašské ořechy. Mícháme, aby se nepřipálila.

2

Omyjeme si polníček, oloupeme 2 stroužky česneku (nebo dle chuti).

3

Opražená semínka dáme do mixéru, přihodíme polníček, nahrubo nakrájený česnek, nalejeme olej a osolíme.

4

Všechny ingredience dobře rozmixujeme. Pokud se uchytávají na stěnu mixéru, setřete je lžičkou. Měla by vzniknout hladká zelená kaše.

5

Hotové pesto skladujeme v uzavřené sklenici v lednici. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Snadný italský cuketový koláč z listového těsta

Třešňová bublanina

Video: Zapečený Hasselback steak plněný houbovou směsí a parmezánem

Cookie v hrníčku

Čínské nudle se sójovým masem a bambusem

Podzimní roláda s karamelem a pařížskou šlehačkou

Zdravá slaná čokoláda bez cukru s mandlemi smíchaná do 5 minut

Jednoduché křehké máslové sušenky s vanilkou + videorecept

Kuskusový salát s tuňákem a mungem

2 recepty na domácí vaječné koňaky

Ovesné tartaletky s rebarborou – bez mouky

Rychlý kuřecí salát s česnekem a žampiony