Pohankové palačinky se špenátem a ricottou

Tento recept je součástí mého článku "10x ano pohance". 

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Palačinky:

  • 60 g celozrnné pohankové mouky
  • 150–170 ml vody
  • špetka soli
  • olej na smažení

Náplň:

  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 60 g listového špenátu
  • 100 g ricotty
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup

1

Ze surovin na palačinky promíchejte lité těsto. Rozehřejte pánev, lehce potřete olejem. Na pánev nalijte polovinu těsta a pomocí lžíce ji rozetřete na plát velký asi 20 cm. Opékejte z obou stran pár minut

2

Šalotku nasekejte najemno. Rozpalte pánev, přilijte trochu oleje.

3

Na pánvi orestujte šalotku dozlatova. Přidejte najemno nasekaný nebo prolisovaný česnek a špenát. Pokud je špenát příliš velký, překrojte ho párkrát ostrým nožem. Osolte, opepřete a promíchávejte, dokud listy nezvadnou.

4

Pánev odstavte a přimíchejte ricottu.

5

Směsí potřete palačinky, srolujte a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňové kari s cizrnou

Jemné vanilkovo-kakaové copánky

Dušené vepřové plátky se šťávou

Domácí müsli tyčinky s chia semínky, bez éček a zbytečného cukru

Salát s pečenou čekankou a kozím sýrem

Křehký hruškový koláč s mandlemi

Letní cuketový chléb s česnekem a cheddarem

Cuketové karbanátky s tofu

Cantucci s čokoládou a pomerančovou esencí

Šopský salát

Nepečené snídaňové tyčinky ze 4 ingrediencí

Jahodovo-borůvkový džem